Ρεβυθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

 

1½ φλυτζάνι τσαγιού ρεβύθια

½ φλυτζ. ελαιόλαδο AGRA

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

½ φλυτζ. αλεύρι AGRA ΓΟΧ

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Δυόσμο ψιλοκομμένο

100 gr κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι - πιπέρι

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ: ένα αυγό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Μουλιάζουμε για ένα 24ωρο τα ρεβύθια και τα αλέθουμε λίγα - λίγα στο multi.

Σε μικρή λεκάνη τρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάδι, το τυρί, το αλατοπίπερο και τα ρεβύθια  και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίγμα και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά να κάψει και στη συνέχεια το κατεβάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Παίρνουμε μίγμα με ένα κουτάλι σούπας και αραδιάζουμε τους κεφτέδες στο τηγάνι αραιούς μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Όταν ροδίσουν από τη μια πλευρά τους γυρίζουμε. Όταν είναι έτοιμοι, τους τοποθετούμε σε πιατελίτσα πάνω σε απορροφητικό χαρτί. 

Ο χρόνος που απαιτείται για το ιδανικό ψήσιμό τους είναι ελάχιστος. Τους σερβίρουμε σαν ορεκτικό. Είναι πολύ νόστιμοι μεζέδες για να συνοδέψουμε το ουζάκι ή τη μπύρα μας.

 

ΥΓ. Μπορούμε να βάλουμε και άνηθο ή μάραθο, ως μυρωδικό.

 

 

Καλή  Επιτυχία!