ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ

της Εταιρείας με την επωνυμία

«ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ SUPER MARKET ΑΕ»

και τον δ. τ. «ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ»

με έδρα στα Βριλήσσια Αττικής, Λεωφ. Πεντέλης αρ. 3

Αρ. ΓΕΜΗ 001169501000 και ΑΦΜ 094284391

______________ … ______________

 

α. Σύμφωνα με την από 25.06.2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της ως άνω Εταιρείας, και με βάση τα προβλεπόμενα στα άρθρα 40 και 184 του ν.4548/2018, πρέπει να γίνει ονομαστικοποίηση των ανωνύμων μετοχών, που έχει εκδώσει η Εταιρεία «ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ», και οι νόμιμοι δικαιούχοι-Μέτοχοι να εγγραφούν στο «Βιβλίο Μετόχων».

β. Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας ή άλλοι δικαιούχοι, που κατέχουν ανώνυμους τίτλους μετοχών, όπως μεταβούν στα Γραφεία της Εταιρείας, Λεωφ. Πεντέλης 3 στα Βριλήσσια Αττικής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες από 10:00πμ έως 15:00μμ, στην υπεύθυνη κα Έλλη Καρακούλη Σουρμελή, τηλ. 210-8544660, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέχρι τις 31.12.2019, προκειμένου:

γ.1. Να παραδώσουν τους ως άνω ανώνυμους τίτλους μετοχών ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία κατοχής των ανωνύμων μετοχών ή των δικαιωμάτων που κατέχουν. Σημειώνεται ότι θα γίνεται έλεγχος των στοιχείων των τίτλων με τις παραστάσεις στις Γενικές Συνελεύσεις.

γ.2. Να εγγραφούν στο «Βιβλίο Μετόχων», δίνοντας τα σχετικά στοιχεία ταυτότητας, που από τη Νομοθεσία απαιτούνται, και να λάβουν σχετική Βεβαίωση Εγγραφής, έτσι ώστε να παραλάβουν μετά την έκδοσή τους, τους αντίστοιχους ονομαστικούς τίτλους.

γ.3. Οι τίτλοι των ανωνύμων μετοχών θα ακυρωθούν και οι Μέτοχοι θα παραλάβουν, με βάση τα στοιχεία εγγραφής τους στο Βιβλίο Μετόχων, αντίστοιχους ονομαστικούς τίτλους που θα ενσωματώνουν τις μετοχές που έχουν στην κυριότητά τους.

δ. Επισημαίνεται ότι: Μετά την 1η Ιανουαρίου 2020 και ενόσω οι Μέτοχοι ή άλλοι δικαιούχοι δεν έχουν αναγγείλει τα δικαιώματά τους, οι μετοχές δεν θα παρέχουν πλέον μετοχικά δικαιώματα ούτε μπορούν να μεταβιβαστούν.

 

Βριλήσσια, 25.06.2019

Ο Πρόεδρος του ΔΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΣΤΟ MARKET LEADER ΙΟΥΛΙΟΥ

 

 

Γιώργος Παπαντώνης: Στοχευμένη στρατηγική και συνεργασία

Ο κ. Γιώργος Παπαντώνης θεωρεί ότι ο ανεξάρτητος λιανέμπορος πρέπει να ενταχθεί σε διεθνές group με στοχευμένη στρατηγική, όπως η SPAR HELLAS.

«Έχει κλείσει ο κύκλος ζωής των ομίλων»! Αυτή η ειλικρινής παραδοχή του κ. Γιώργου Παπαντώνη είναι αποκαλυπτική, όχι μόνο για την πορεία των ομίλων αλλά και για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο μικρός, ανεξάρτητος λιανέμπορος.
Ο κ. Γιώργος Παπαντώνης, Πρόεδρος του Ομίλου Αγορών ΑΣΤΕΡΑΣ και Πρόεδρος της SPAR HELLAS, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ml Market Leader τονίζει ότι «Πρέπει να αλλάξουμε όλοι μας, διοικούντες και στελέχη. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε σαν εκείνους τους αγρότες που άλλαζαν τα χαϊμαλιά των αλόγων, ενώ υπήρχαν τα τρακτέρ για τις αγροτικές τους εργασίες, πιστεύοντας ότι προσαρμόζονταν στις εξελίξεις!».

Ο κ. Γιώργος Παπαντώνης θεωρεί ότι ο μικρός, ανεξάρτητος λιανέμπορος πρέπει να ενταχθεί σε ένα διεθνές group με στοχευμένη στρατηγική, όπως η SPAR HELLAS. H SPAR HELLAS προσφέρει αναγνωρισιμότητα, τη φιλοσοφία της λειτουργίας ενός σύγχρονου καταστήματος, τη φιλοσοφία της σύγχρονης αντίληψης για τον καταναλωτή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι «ο καταναλωτής έχει αλλάξει, και εμείς για να τον ακολουθήσουμε πρέπει να τον προσεγγίσουμε διαφορετικά».
Ειδικά στον κλάδο του λιανεμπορίου εκτιμά «ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αλλάξει η καταναλωτική δαπάνη, και δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί άμεσα ακόμα και με αλλαγή του πολιτικού σκηνικού».

Συνεργατική αντίληψη

Το πρώτο και κυριότερο που μπορεί να προσφέρει είναι η συνεργατική αντίληψη. Προσφέρει αναγνωρισιμότητα, γιατί είναι ήδη γνωστό το brand στην ελληνική αγορά. Επίσης, προσφέρει τη φιλοσοφία της λειτουργίας ενός σύγχρονου καταστήματος, τη φιλοσοφία της σύγχρονης αντίληψης για τον καταναλωτή. Ακόμα, προσφέρει την πρόσβαση σε μια σειρά καταναλωτικών προϊόντων που δεν μπορούμε να έχουμε. Τέλος, και το κυριότερο, προσφέρει best practices από επιχειρηματίες απ’ όλον τον κόσμο. Σε όλα τα forum που διοργανώνει η SPAR, έρχονται σε επικοινωνία επιχειρηματίες ή στελέχη και ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους.

Φωτεινό παράδειγμα εκσυγχρονισμού

Το μοντέλο που προαναφέραμε είναι ό,τι πιο σύγχρονο. Η SPAR International αποτελεί φωτεινό παράδειγμα εκσυγχρονισμού, γιατί κατάφερε να κάνει ομάδα τη διαφορετικότητα σε όλον τον κόσμο, σε 49 χώρες! Έχει partner με τζίρο 10 δις, αλλά και ανεξάρτητους λιανέμπορους με τζίρο 1 εκατ. Και όλοι, μέσα στο σύνολο, έχουν την αξία τους!

Το franchising δεν έχει λόγο ύπαρξης!

Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που μπορούν να βρουν διέξοδο στην SPAR HELLAS, είναι και αυτοί που επέλεξαν να ακολουθήσουν τη λογική του franchising. Το franchising στον κλάδο μας δεν έχει λόγο ύπαρξης, είναι μια λανθασμένη επιλογή! Είναι μια επέκταση του franchisor,  χωρίς δανεισμό. Το franchising έχει λόγο ύπαρξης, αν υπάρχει εξειδίκευση, είτε σε προϊόν είτε σε υπηρεσία. Στο supermarket δεν υπάρχει εξειδίκευση.

Η πλήρης συνέντευξη του κ. Γιώργου Παπαντώνη στην έντυπη έκδοση (κυκλοφορεί μετά τις 15 Ιουλίου).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ 2018

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

«Περί προσκλήσεως των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ», ΑΡ.ΓΕΜΗ 001169501000, σε Τακτική Γενική Συνέλευση.

 

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 24η Οκτωβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30, στα Βριλήσσια Αττικής, Λεωφ. Πεντέλης αρ. 3,  με θέματα ημερησίας διάταξης τα  εξής:

 

 1. Παροχή εγγύησης ύψους 350.000 € στη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας,  για λήψη Εγγυητικής Επιστολής από την Εταιρεία ΣΠΑΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
 2. Παροχή εγγύησης ύψους 350.000 € στη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας,  για λήψη ισόποσου δανείου από την ΣΠΑΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
 3. Έγκριση αποφάσεων ΔΣ με ημερομηνίες 24.09.2018 και 26.09.2018, για παροχή εγγυήσεων στην Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, για λήψη εγγυητικών και δανείου από την ΣΠΑΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕ 
 4. Διάφορες ανακοινώσεις

 

Οι κ.κ. Μέτοχοι, που επιθυμούν να μετάσχουν στη Συνέλευση, οφείλουν σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας να καταθέσουν τις μετοχές τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες προ της Συνελεύσεως, στο Ταμείο της Εταιρείας ή σε κάποια από τις Τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και να προσκομίσουν στην Εταιρεία τις σχετικές αποδείξεις καταθέσεως και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσωπεύσεως.

 

 

                                                                     Βριλήσσια, 2 Οκτωβρίου 2018

                                                                  

 

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Εταιρείας

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΣ 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

«Περί προσκλήσεως των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας «ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ», ΑΡ.ΓΕΜΗ 001169501000, σε Τακτική Γενική Συνέλευση.

 

Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 27η Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ., στην Λεωφ. Πεντέλης 3, Βριλήσσια Αττικής, με θέματα ημερησίας διάταξης τα  εξής:

 

 1. Υποβολή και έγκριση Ισολογισμού και λοιπών Οικονομικών Καταστάσεων     χρήσεως 01.01.2017-31.12.2017 καθώς και των επ’ αυτών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών
 2. Απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τη χρήση 01.01.2017-31.12.2017
 3. Εκλογή δυο (2) Ελεγκτών και δυο (2) αναπληρωματικών Ελεγκτών για τη χρήση 2018, σύμφωνα με το Νόμο
 4. Έγκριση αμοιβών των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2017 και προέγκριση αμοιβών για τη χρήση 2018
 5. Τροποποίηση του αρθρ. 4 του Καταστατικού, που αφορά στον χρόνο διάρκειας της Εταιρείας, με παράταση για μια 10/ετία  
 6. Τροποποίηση του αρτθρ.14 παρ.2 του Καταστατικού με μετατροπή του προβλεπομένου ποσού των δραχμών εγγύησης σε αντίστοιχη ισοτιμία με ευρώ
 7. Κωδικοποίηση Καταστατικού
 8. Παροχή αδείας σε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για συμμετοχή σε ΔΣ άλλων Εταιρειών
 9. Έγκριση αντικατάστασης αποχωρήσαντος Μέλους ΔΣ
 10. Παροχή εγγύησης ύψους 150.000€ για λήψη Εγγυητικής Επιστολής από την Εταιρεία ΣΠΑΡ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
 11. Διάφορες ανακοινώσεις

 

Οι κ.κ. Μέτοχοι, που επιθυμούν να μετάσχουν στη Συνέλευση, οφείλουν σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας να καταθέσουν τις μετοχές τους πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες προ της Συνελεύσεως, στο Ταμείο της Εταιρείας ή σε κάποια από τις Τράπεζες που υπάρχουν στην Ελλάδα ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και να προσκομίσουν στην Εταιρεία τις σχετικές αποδείξεις καταθέσεως και τα τυχόν έγγραφα αντιπροσωπεύσεως.

 

 

                                                                     Βριλήσσια, 2 Ιουλίου 2018

                                                                  

                                                       Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Εταιρείας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 8/6/15


Περί προσκλήσεως των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας <ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ>,ΑΡ ΓΕΜΗ 001169501000,σε Τακτική Γενική Συνελευση.

Περισσότερα...

προσκληση 5/6/2014

Περί προσκλήσεως των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας <ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ & ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΕ>,ΑΡ .ΓΕΜΗ 001169501000,σε Τακτική Γενική Συνελευση.

Περισσότερα...

Δημοσίευση στο περιοδικό «ΠΑΝΟΡΑΜΑ»

Συνεχίστηκε η επέκταση του δικτύου του Ομίλου ΑΣΤΕΡΑΣ και το 2008, με την έναρξη λειτουργίας τεσσάρων νέων καταστημάτων. Τα νέα καταστήματα λειτούργησαν στη Λαμία, στη Ζαχάρω Ηλείας, στο Ρέθυμνο και στο Ηραίον Σάμου. Ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων αυξήθηκε έτσι σε 214, έναντι 210 το 2007.

Περισσότερα...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων των ενισχύσεων, είναι οι ακόλουθες:

Περισσότερα...

ΜΕΊΩΣΗ ΤΙΜΏΝ ΣΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΉΣ ΕΤΙΚΈΤΑΣ

Ο Όμιλος Ελληνικών Σούπερ Μάρκετ «ΑΣΤΕΡΑΣ», επιθυμώντας να συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση του οικονομικού κλίματος της αγοράς, ενημερώνει ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε την άμεση μείωση τιμών των προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας ΑΣΤΕΡΑΣ, που διακινεί από τα καταστήματα των Μελών του σε πανελλαδική κλίμακα, κατά 5%. Τα προϊόντα αυτά καλύπτουν βασικές κατηγορίες ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ζυμαρικά, όσπρια, έλαια, χαρτικά, απορρυπαντικά κ.α.

Περισσότερα...

Συνάντηση Μελών Ομίλου με Ιταλούς προμηθευτές

Μέσα σε κλίμα ενότητας αλλά και ενθουσιασμού, για την εξέλιξή του που είναι πλέον οφθαλμοφανής, ο ΄Ομιλος ΑΣΤΕΡΑΣ πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση των Μελών του την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο ATHENS IMPERIAL. Την Γεν. Συνέλευση παρακολούθησε η πλειοψηφία των Μελών, Ιταλοί παραγωγοί και αντιπρόσωποι Εταιρειών τροφίμων με τους οποίους ο ΄Ομιλος έχει προχωρήσει σε συνεργασία, καθώς και συνεργάτες κλαδικών εντύπων.

Περισσότερα...