Βασιλόπιτα της Ελένης

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος


2 φλυτζάνια ζάχαρι


1 σακούλα αλεύρι Φαρίνα AGRA


5 αυγά 


Ξύσμα λεμονιού


1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι


1 φλυτζάνι γάλα


2 βανίλιες Ζάχαρι-Λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρι για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει, και μετά προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τη μαρέγκα και το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα λίγο-λίγο το αλεύρι, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε όλο το μίγμα καλά και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αν βάλουμε νόμισμα, το τυλίγουμε σε λίγο αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε στη βάση του ταψιού. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για μια ώρα περίπου. Τη σκεπάζουμε με ζάχαρι άχνη ή, αν θέλουμε, σχηματίζουμε τον αριθμό του έτους με μισά αμύγδαλα ξασπρισμένα.


ΠΡΟΤΑΣΗ: Μπορούμε να το προσφέρουμε και ως κέικ λεμονιού, συνοδεύοντας τον καφέ ή το τσάι μας. 

Καλή επιτυχία!