Μπατζινα

Μπατζίνα

(Καρδιτσιώτικη τυροπιτούλα χωρίς φύλλο)

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

1½ ποτήρι αλεύρι ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΟΧ

½ ποτήρι ελαιόλαδο ΑΣΤΕΡΑΣ

1 αυγό + 1 κρόκο

1 ποτήρι νερό

250 gr φέτα χονδροτριμένη

250 gr gouda       >> 

άνηθο ψιλοκομμένο ή φρέσκο δυόσμο

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μικρή λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το νερό, το αυγό και τον κρόκο χτυπημένα, και τα ομογενοποιούμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίγμα τα τυριά και το μυρωδικό (άνηθο ή δυόσμο). Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να ενοποιηθεί το μίγμα. Το τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι, σε μέγεθος τέτοιο ώστε η πιτούλα μας όταν ψηθεί (δεν φουσκώνει πολύ) να έχει πάχος όχι μεγαλύτερο από ένα δάχτυλο. Ψήνουμε την πίτα στους 180 C μέχρι να ροδίσει. Μπορούμε να τη σερβίρουμε και σαν ορεκτικό.

 

ΥΓ. Μπορούμε να βάλουμε και μάραθο, ως μυρωδικό.

 

 

Καλή  Επιτυχία!