ΣΑΜΑΛΙ

Σάμαλι

 

 

ΥΛΙΚΑ

1 ποτήρι βούτυρο

2 ποτήρια ζάχαρι

4 αυγά

2 βανίλιες

1 ποτήρι γιαούρτι

2 ποτήρια σιμιγδάλι

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ποτήρια ζάχαρι

2 ποτήρια νερό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρι, για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το γιαούρτι και τέλος το σιμιγδάλι, και συνεχίζουμε το χτύπημα.

 

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

 

Αφού κρυώσει το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Σερβίρεται σκέτο, με παγωτό ή με σαντιγύ. 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μίγμα 1 φλυτζάνι αμύγδαλο φιλέ.

 

 

Καλή  Επιτυχία!