ΣΑΜΑΛΙ

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 ποτήρι βούτυρο

2 ποτήρια ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες

1 ποτήρι γιαούρτι

2 ποτήρια σιμιγδάλι

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

 

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, για αρκετή ώρα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το γιαούρτι και τέλος το σιμιγδάλι, και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι, και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Αφού κρυώσει το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Σερβίρεται σκέτο, με παγωτό ή με σαντιγύ. 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο μείγμα 1 φλυτζάνι αμύγδαλο φιλέ.

  

Καλή  Επιτυχία!