Σουπιές με σπανάκι

ΥΛΙΚΑ

 

2 σουπιές φιλέτο  

1½ - 2 κιλά σπανάκι ΑΣΤΕΡΑΣ

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο ΑΣΤΕΡΑΣ

1 ποτηράκι κρασί λευκό ΑΣΤΕΡΑΣ

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 

1 φλυτζάνι χυμό τομάτας ΑΣΤΕΡΑΣ 

1 ποτήρι νερό

αλάτι - πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πλένουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Τις βάζουμε στην χύτρα αφού έχει ζεσταθεί το λάδι και τις σοτάρουμε.

Προσθέτουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή και τριμμένο) και αφού μαραθεί, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό και το νερό.

Αλατοπιπερώνουμε  και κλείνουμε τη χύτρα για 30΄. 

Όταν πέσει η βαλβίδα ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε το σπανάκι. Ασφαλίζουμε ξανά για 5΄ και το φαγητό είναι έτοιμο.

 

 

 

Καλή  Επιτυχία!