ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

 

100 gr βούτυρο μαργαρίνη

 

250 gr ζάχαρη

 

250 gr σοκολάτα κουβερτούρα

 

½ φλυτζ. του καφέ κονιάκ

 

160 gr αλεύρι φαρίνα ΑΣΤΕΡΑΣ

 

3 αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι.

 

Μέσα σ’ αυτό λιώνουμε και την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το κονιάκ. Φτυπάμε στο mixer τ’ αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε στο μίγμα και το αλεύρι. Προσθέτουμε το αρχικό μίγμα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μίγμα σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια, μέχρι τη μέση (γιατί θα φουσκώσουν) και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (180ο C) για 10 περίπου λεπτά.

 

Σο σουφλέ σερβίρεται ζεστό, σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι ή με κρέμα γάλακτος.

 

Καλή Επιτυχία!