ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

 

100 gr βούτυρο μαργαρίνη

250 gr ζάχαρη

250 gr σοκολάτα κουβερτούρα

½ φλυτζάνι του καφέ κονιάκ

160 gr φαρίνα AGRA

3 αυγά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό κατσαρολάκι.

Μέσα σ’ αυτό λιώνουμε και την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το κονιάκ.

Χτυπάμε στο mixer τ’ αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε στο μείγμα και το αλεύρι.

Προσθέτουμε το αρχικό μείγμα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ενοποιηθεί.

Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια, μέχρι τη μέση (γιατί θα φουσκώσουν)

και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (180ο C) για 10 περίπου λεπτά.

Το σουφλέ σερβίρεται ζεστό, σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι ή με κρέμα γάλακτος.

 

Καλή Επιτυχία!