ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ

Καϊμάκι

  

ΥΛΙΚΑ

 

200 gr γάλα πλήρες

130 gr ζάχαρη AGRA

650 gr κρέμα γάλακτος, πλήρη λιπαρών

2 κ. γλ. σαλέπι

½ κ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη

1 πρέζα αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας (σε πολύ χαμηλή φωτιά) ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει, ανακατεύοντάς το συχνά.

Τοποθετούμε σε δοχείο, κατά προτίμηση μεταλλικό, και το βάζουμε στη κατάψυξη.

Ανά μια ώρα, και για τρεις φορές τουλάχιστον, βγάζουμε το δοχείο και ανακατεύουμε το παγωτό, για να πάρει αέρα το μίγμα και να μη κρυσταλλώσει.

  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σερβίρεται με σιρόπι παγωτού σε διάφορες γεύσεις, ή γαρνιρισμένο με γλυκό κουταλιού (σταφύλι, κεράσι βύσσινο, κυδώνι) ή και με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.

 

Καλή  Επιτυχία!