ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ χωρίς φύλλο

ΥΛΙΚΑ

 

1 ½ lt γάλα

3 κούπες καστανή ζάχαρη AGRA

1 ½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό AGRA

200 gr βούτυρο αγελάδος

2 κάψουλες βανιλίνη AGRA

2 πορτοκάλια ξύσμα & χυμό

4 αυγά

Ζάχαρη άχνη και κανέλλα AGRA για πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μετά την πρώτη βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Αφού λιώσει, ρίχνουμε στο μίγμα το πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό, και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Όταν κρυώσει καλά, την κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Τρώγεται πιο ευχάριστα όταν είναι ζεστή.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Μπορούμε να σιροπιάσουμε την γαλατόπιτα, με μια δόση βασικής συνταγής σιροπιού. Στην περίπτωση αυτή, πασπαλίζουμε μετά από το σιρόπιασμα και αφού κρυώσει το γλυκό.

  

Καλή επιτυχία!