OCTOPUS WITH MACARONI

10-07-2013 10:46:23
(0) Vote
   
(1548) Viewed

 

ΥΛΙΚΑ

1 χταπόδι, περίπου 2 κιλά

2 μεγάλα κρεμμύδια

1 κούπα ελαιόλαδο ΑΣΤΕΡΑΣ

1 ποτηράκι κρασί λευκό ΑΣΤΕΡΑΣ

3 μεγάλες ντομάτες

1 φλυτζάνι χυμό τομάτας ΑΣΤΕΡΑΣ

½ σακουλάκι κοφτό μακαρονάκι ΑΣΤΕΡΑΣ

2-3 φύλλα δάφνης

αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σο βάζουμε στην χύτρα (χωρίς να την ασφαλίσουμε)

και το ζεσταίνουμε μέχρι να βγάλει τα νερά του. Σο στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Ξεπλένουμε την χύτρα, ρίχνουμε μέσα το λάδι και σωτάρουμε το χταποδάκι. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα σωτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες τριμμένες και τον πελτέ αραιωμένο, τα φύλλα δάφνης και το αλατοπίπερο. Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.

Όταν το χταποδάκι είναι έτοιμο, προσθέτουμε στην χύτρα περίπου 2 ποτήρια νερό και ρίχνουμε μέσα το μακαρονάκι. Μαγειρεύουμε με ανοιχτή την χύτρα, ανακατεύοντας συχνά για να μη κολλήσει το φαγητό. Σερβίρεται χλιαρό.

Καλή Επιτυχία!

 

Write Comment:

Name :

Email :

Comment :

Captcha :


Add Comment
Powered By SFM Services
Asteras Group © 2014