ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ

 

¾ ποτηριού σιμιγδάλι χονδρό AGRA

4 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη AGRA

Ξύσμα δυο λεμονιών (από ακέρωτα λεμόνια)

2 βανίλιες

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα και τις βανίλιες.

Βράζουμε για 10'. 

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Αφού ο χαλβάς έχει πιεί το περισσότερο σιρόπι και έχει πήξει, τον αδειάζουμε σε επίπεδο ταψάκι ή τάπερ και ισιώνουμε την επιφάνειά του.

Όταν κρυώσει, τον τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν τον σερβίρουμε.

Είναι ένα εξαιρετικά δροσιστικό γλυκό, ιδιαιτέρως ελαφρύ, καθώς είναι ακαβούρδιστο και χωρίς λάδι.

  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια, τοποθετώντας πάνω μια λεπτή φλούδα λεμονιού.

 

Καλή  Επιτυχία!