Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • ½ κιλό κασέρι
  • 8 φύλλα κρούστας
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει. Αφού κρυώσει, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα και το μαδάμε ψιλό-ψιλό. Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο ζωμό από το κοτόπουλο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα για να μαραθούν. Προσθέτουμε το κασέρι τριμμένο στον χονδρό τρίφτη, και μόλις λιώσει προσθέτουμε το κοτόπουλο, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.

Σ΄ ένα ταψάκι, στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους, ρίχνουμε πάνω το μίγμα και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (όπως θέλουμε να τα σερβίρουμε), τη ραντίζουμε με σταγόνες νερού και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να μειώσουμε ελαφρά το κασέρι και να συμπληρώσουμε την απαιτούμενη ποσότητα τυριού με γραβιέρα.

Καλή  Επιτυχία!