Κρέμα τύπου μερέντα

Κρέμα τύπου μερέντα για τούρτες, προφιτερόλ κ.λ.π.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 5 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 φλυτζάνι φουντούκια ΑΣΤΕΡΑΣ αλεσμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε με σπάτουλα σε μπολ (με στρογγυλεμένο πάτο) το βούτυρο με το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κακάο εξακολουθώντας το χτύπημα, και τέλος το κονιάκ και τα φουντούκια. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για να «σφίξει» η κρέμα.

Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να παρασκευάσουμε σπιτικές τούρτες (σε βάση με αποσπώμενο τσέρκι) και προφιτερόλ, να γεμίσουμε σου ή εκλέρ που θα τα στολίσουμε με τρούφα σοκολάτας στο καπάκι, καθώς και να γεμίσουμε σπιτικά ντόνατς.

Καλή  Επιτυχία!