Πάστα Φλώρα

 

ΥΛΙΚΑ

 

250γρ. Φυτίνη

½ κιλό αλεύρι Φαρίνα AGRA

1 φλυτζάνι ζάχαρη

2 αυγά

λίγο κονιάκ

500γρ. μαρμελάδα AGRA (γεύση της αρεσκείας σας)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το κονιάκ. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη.

Ξεχωρίζουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και την υπόλοιπη τη στρώνουμε σε ταψάκι τάρτας, και την απλώνουμε με τα δάκτυλα έτσι ώστε στην άκρη να σηκώνεται λίγο. Απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα και με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε κορδόνια και τη στολίζουμε (στην περίμετρο του ταψιού και στην επιφάνειά του χιαστί). Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα κορδόνια.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε, τρυπάμε τα κορδόνια κατά μήκος με πιρούνι.

 

Καλή  Επιτυχία!