Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα (τραγανή)

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο Φυτίνη
  • ½ κιλό αλεύρι Φαρίνα ΑΣΤΕΡΑΣ
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρι
  • 2 αυγά
  • λίγο κονιάκ
  • 500 γρ. μαρμελάδα ΑΣΤΕΡΑΣ (γεύση της αρεσκείας σας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρι και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και το κονιάκ. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη.

Ξεχωρίζουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και την υπόλοιπη τη στρώνουμε σε ταψάκι τάρτας, και την απλώνουμε με τα δάκτυλα έτσι ώστε στην άκρη να σηκώνεται λίγο. Απλώνουμε πάνω τη μαρμελάδα και με τη ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε κορδόνια και τη στολίζουμε (στην περίμετρο του ταψιού και στην επιφάνειά του χιαστί). Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα κορδόνια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε, τρυπάμε τα κορδόνια κατά μήκος τους με πιρούνι.

Καλή  Επιτυχία!