ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ

 

2 κιλά αλεύρι ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΟΧ

ανάλογη μαγιά

400 gr βούτυρο

200 gr ζάχαρη

2 φλυτζάνια γάλα

6 αβγά

μαστίχα

1 κουταλάκι γλυκού μαχλέπι

αβγό, για το άλειμμα

αμύγδαλα ΑΣΤΕΡΑΣ κοπανισμένα ή φιλέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το μισό αλεύρι, κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και τη μαγιά. Τα ζυμώνουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα όλη τη νύχτα.

Την άλλη μέρα χτυπάμε στο mixer το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά, ρίχνουμε το μίγμα στο προζύμι, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και το ζυμώνουμε (με βουτυρωμένα χέρια).

Φτιάχνουμε με την ζύμη κοτσίδες, τις αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα. Τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

 

 

 

Καλή Επιτυχία!