Καλαμαράκια με ρυζάκι

Καλαμαράκια με ρυζάκι

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 κιλό καλαμαράκια 

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλυτζάνι ε.π. ελαιόλαδο ΑΣΤΕΡΑΣ

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ΑΣΤΕΡΑΣ

1 κουτί ψιλοκομ. & αποφλ. ντοματάκι ΑΣΤΕΡΑΣ

1 φλυτζάνι passata ΑΣΤΕΡΑΣ 

1 γεμάτο φλυτζάνι ρύζι μπονέτ ΑΣΤΕΡΑΣ

1 ποτήρι νερό

αλάτι – πιπέρι τριμμένο

πιπέρι σε κόκκους

καρότο σε κύβους (προαιρετικά) 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός δαχτύλου.

Τα βάζουμε στην χύτρα μαζί με το κρεμμύδι και τα μαραίνουμε μέσα στο ελαιόλαδο.

Όταν ροδίσουν, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, την passata, το αλατοπίπερο και τους κόκκους.

Ασφαλίζουμε τη χύτρα και ψήνουμε το φαγητό για 30 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το νερό και το ρύζι και μαγειρεύουμε, με ανοιχτή τη χύτρα και σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία,

για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρύζι νυχάκι, αντί για μπονέτ.

 

 

 

Καλή  Επιτυχία!