Μηλόπιτα (γαλλική)

ΥΛΙΚΑ

 

¾ του πακέτου μαργαρίνη 

1 φλιτζάνι ζάχαρη

5 μήλα σε ροδέλες

2 φλιτζάνια καρύδια AGRA

κανέλα

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

 

1 φλιτζάνι αλεύρι AGRA Γ.Ο.Χ. 

1 φλιτζάνι ζάχαρη

4 αυγά

1 κουταλάκι κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο, πασπαλίζουμε με κανέλα και στρώνουμε τα μήλα κυκλικά,

σε δυο σειρές, να πατά το κάθε ένα στην μισή επιφάνεια του προηγούμενου. Πασπαλίζουμε πάλι με κανέλα και ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια,

προσπαθώντας να κλείνουμε και τα κενά που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στα μήλα.

Χτυπάμε στο mixer τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε την κανέλα και το αλεύρι.

Σκεπάζουμε με το μείγμα τα υλικά που υπάρχουν στο ταψί. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε μεγάλη πιατέλα.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με λίγη κανέλα.  

 

Καλή  Επιτυχία!