Μηλόπιτα (γαλλική)

ΥΛΙΚΑ

¾ του πακέτου μαργαρίνη 

1 φλιτζάνι ζάχαρι

5 μήλα σε ροδέλες

2 φλιτζάνια καρύδια ΑΣΤΕΡΑΣ

κανέλλα

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 φλιτζάνι αλεύρι ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΟΧ 

1 φλιτζάνι ζάχαρι

4 αυγά

Ι κουταλάκι κανέλλα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο, πασπαλίζουμε με κανέλλα και στρώνουμε τα μήλα κυκλικά,

σε δυο σειρές, να πατά το κάθε ένα στην μισή επιφάνεια του προηγούμενου. Πασπαλίζουμε πάλι με κανέλλα και ρίχνουμε από πάνω τα καρύδια,

προσπαθώντας να κλείνουμε και τα κενά που τυχόν υπάρχουν ανάμεσα στα μήλα.

Χτυπάμε στο mixer τα αυγά με τη ζάχαρι και προσθέτουμε την κανέλλα και το αλεύρι.

Σκεπάζουμε με το μίγμα τα υλικά που υπάρχουν στο ταψί. 

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε μεγάλη πιατέλα.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά της με λίγη κανέλλα.  

 

 

Καλή  Επιτυχία!