ΚΕΙΚ ΑΜΒΟΥΡΓΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό βούτυρο γάλακτος
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό αλεύρι ΑΣΤΕΡΑΣ
  • 8 αυγά
  • 2 ½ κουταλάκια γλυκού
  • μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για αρκετή ώρα στο MIXER. Προσθέτουμε τα κροκάδια του αυγού ένα-ένα και τα ασπράδια χτυπημένα, σε αφράτη μαρέγκα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπείκιν πάουντερ.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί αρκετά βαθύ και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα

Αφού κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Σερβίρεται σκέτο, με παγωτό ή σαντιγύ.