ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ

 

1 ½ κιλό πράσα

 

½ κιλό κιμάς

 

3 αυγά

 

1 πακέτο φύλλο κρούστας ΑΣΤΕΡΑΣ

 

αλάτι-πιπέρι

 

φρυγανιά τριμμένη

 

Ελαιόλαδο ΑΣΤΕΡΑΣ (όσο πάρει)

 

Εκτέλεση

 

 

 

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα

και τα βράζουμε.

 

Όταν πιούν το νερό, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά για να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και προσθέτουμε όση φρυγανιά χρειαστεί για να στεγνώσει το μίγμα.

 

Απλώνουμε τα μισά φυλλα στο ταψί, λαδώνοντάς τα ένα-ένα ρίχνουμε το μίγμα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε την πίτα σε ζεστό φούρνο μέχρι να ροδίσει. 

 

 

 

Καλή επιτυχία