ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ

 

1 μερίδα γαλοπούλα

½ κιλό κιμά

λίγο ελαιόλαδο AGRA για τσιγάρισμα

½ φλυτζάνι Τσαγιού κρασί λευκό AGRA

½ κιλό κάστανα

ψωμάκια σε κύβους, τηγανισμένα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι AGRA – πιπέρι

1 φλυτζάνι νερό

1 φλυτζάνι Ρύζι για πιλάφι AGRA                                                   

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι, προσθέτουμε  το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνέχεια. Ψήνουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το κρασί, τα ψωμάκια, το ρύζι και το νερό. Ανακατεύουμε τη γέμιση πάνω στη φωτιά μέχρι να εξανεμιστούν τα υγρά. Στο τέλος ρίχνουμε το αλατοπίπερο.

Πλένουμε και αλατίζουμε τη γαλοπούλα, τη γεμίζουμε με το μείγμα, τη ράβουμε και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο (ή με το καπάκι της γάστρας) και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για τέσσερις ώρες περίπου, προσθέτοντας λίγο νερό όταν χρειάζεται. Στο τέλος την ξεσκεπάζουμε και την αφήνουμε να ροδίσει.

 

Υ.Γ. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση κουκουνάρια.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!