ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

ΥΛΙΚΑ

 

1 μερίδα γαλοπούλα

 

½ κιλό κιμά

 

λίγο ελαιόλαδο ΑΣΤΕΡΑΣ για

τσιγάρισμα

 

½ φλυτζ. Τσαγιού κρασί λευκό ΑΣΤΕΡΑΣ

 

½ κιλό κάστανα

 

ψωμάκια σε κύβους, τηγανισμένα

 

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

αλάτι ΑΣΤΕΡΑΣ – πιπέρι

 

1 φλυτζ. νερό

 

1 φλυτζ. Ρύζι για πιλάφι ΑΣΤΕΡΑΣ

 

                                                               

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το λάδι, προσθέτουμε  το κρεμμύδι και ανακατεύουμε συνέχεια. Ψήνουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα.Προσθέτουμε το κρασί, τα ψωμάκια, το ρύζι και το νερό. Ανακατεύουμε τη γέμιση πάνω στη φωτιά μέχρι να εξανεμιστούν τα υγρά. Στο τέλος ρίχνουμε το αλατοπίπερο.

 

Πλένουμε και αλατίζουμε τη γαλοπούλα, τη γεμίζουμε με το μίγμα, τη ράβουμε και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.

 

Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο (ή με το καπάκι της γάστρας) και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για τέσσερις ώρες περίπου, προσθέτοντας

λίγο νερό όταν χρειάζεται. Στο τέλος την ξεσκεπάζουμε και την αφήνουμε να ροδίσει.

 

ΥΓ. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση κουκουνάρια.

 

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ