ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

YΛΙΚΑ

 

2 φλυτζάνια βούτυρο γάλακτος

½ φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

2 κρόκοι αυγών

4-5 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι AGRA Γ.Ο.Χ.

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1 φλυτζανάκι ποτό μαστίχα ή κονιάκ

λίγο ανθόνερο

640γρ. ζάχαρη άχνη

2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα AGRA ασπρισμένα και ξεφλουδισμένα 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,

τους κρόκους αυγών και το ποτό, και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι,

αφού το έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Όταν η ζύμη αρχίσει να πλάθεται εύκολα, παίρνουμε κομματάκια και πλάθουμε κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε.

Τους τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Μόλις ψηθούν τους βάζουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Καλή Επιτυχία!