ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

YΛΙΚΑ

 

2 φλυτζάνια βούτυρο γάλακτος

 

½ φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

 

2 κρόκοι αυγών

 

4-5 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι ΑΣΤΕΡΑΣ Γ.Ο.Χ.

 

1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ

 

2 βανίλιες

 

1 φλυτζανάκι ποτό μαστίχα ή κονιάκ

 

λίγο ανθόνερο

 

640 γρ. ζάχαρη άχνη

 

2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ΑΣΤΕΡΑΣ

 

ασπρισμένα και ξεφλουδισμένα 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,

τους κρόκους αυγών και το ποτό, και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι,

αφού το έχουμε ανακατέψει προηγουμένως με το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλιες.

 

Ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.

Όταν η ζύμη αρχίσει να πλάθεται εύκολα, παίρνουμε κομματάκια και πλάθουμε κουραμπιέδες σε όποιο σχήμα θέλουμε. Σους τοποθετούμε στο ταψί

και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15-20 λεπτά. Μόλις ψηθούν τους βάζουμε σε πιατέλα, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Καλή Επιτυχία!