ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Ζαμπονοτυρόπιτα

 

ΥΛΙΚΑ

10 φέτες ψωμί τοστ ΑΣΤΕΡΑΣ

½ πακέτο μαργαρίνη

10 φέτες ζαμπόν για τοστ ΑΣΤΕΡΑΣ

     (κομμένες ελαφρώς πιο χονδρές απ’ ότι συνήθως)

10 φέτες τυρί για τοστ ΑΣΤΕΡΑΣ

     (ομοίως)

 

Για τη μπεσαμέλ

1 πακέτο μαργαρίνη

11 κουταλιές σούπας αλεύρι ΓΟΧ ΑΣΤΕΡΑΣ

1 λίτρο γάλα φρέσκο

αλάτι

    1 αυγό

    τυρί τριμμένο (πεκορίνο ή regato)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο PYREX και στρώνουμε μέσα τις φέτες ψωμιού (αν θέλουμε αφαιρούμε την κόρα) ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο τις φέτες, ώστε να «βραχούν» καλά. Στρώνουμε από πάνω πρώτα τις φέτες του ζαμπόν και μετά του τυριού. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ:

λιώνουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για να ενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα (θερμοκρασίας δωματίου). Ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει

το μείγμα, αλατίζουμε και μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα αυγό χτυπημένο, ανακατεύουμε το μείγμα και το απλώνουμε στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο

μέχρι να ροδίσει.

 

 

Καλή  Επιτυχία!